woensdag 20 juli 2016

Minder leuk :-/

Voor ons even geen zwembaden en terrasjes vandaag. Ondanks het tropische weer zitten wij binnen met de gordijnen dicht.
We zullen vast de enige niet zijn overigens, want meer opties dan in een koud zwembad springen of binnen zitten met een ventilator op 1 meter afstand zijn er niet wat mij betreft.
Nina heeft veel pijn en is erg misselijk, ze probeert te slapen met flink wat pijnstillers.
Ik hoop dat het vanavond wat beter met haar gaat, ze baalt er stevig van dat ze zoveel moet inleveren.
Ze vraagt zich hardop af wat ze verkeerd heeft gedaan, waarom ze niet met haar leeftijdgenoten kan genieten van de zomervakantie en in plaats daarvan die ellendige chemo' s moet verwerken.
Er komen steeds vaker uitspraken als 'mam, ik kan het niet meer hoor, ik ben er moe van' en we zijn -pas- een half jaar onderweg. Ze moet nog 1,5 jaar wekelijks aan de chemo.
Ik ben trots op Nina dat ze zich elke keer weer weet op te peppen, maar na zo'n oppepper krijgt ze de chemo-wind weer van voren. Ze is gisteren even naar de kermis in Oisterwijk geweest en logeerde aansluitend bij een vriendin. Vandaag is een dag vol helse pijnen, vermoeidheid en misselijkheid.
Even wat pret en daarna lijkt ze daar wel voor afgestraft te worden. Dat is geen beloning voor haar goede moed en positieve instelling!
Deze beloningen zijn stukken leuker, de kanjerketting groeit gestaag naar een veel te lange lengte. Ik schat hem nu op zo'n 1.75m.


Vanmiddag had Nina een wimper in haar oog en ze vertelde dat ze dat gisteren ook al een paar keer had.
Even later liet ze een plukje haar zien... zowel haar wimpers, wenkbrauwen en het inmiddels 0,5 cm lange hoofdhaar valt weer uit.
We weten dat haar haren over 3 maanden weer kunnen gaan groeien, dit is de laatste reeks chemo's die gepaard gaat met zulke hevige haaruitval.
We hebben een superlange pruik besteld bij Miniinthebox, hopelijk komt de postbode ons gauw verrassen!En dan hierboven nog een foto van mijn wekelijkse bezigheid: medicatie uitzetten in Nina' s pillendoos. Goed opletten! ;-)