donderdag 5 januari 2017

Geen tijd

Ik wil steeds deze weblog bijwerken, echt waar!
Het is alleen erg druk al met al. En mijn energie voorraad begint op te raken, dus ik ben er zuinig mee.
Momenteel zit Nina ook in haar "dexa-week" en dat maakt het extra lastig om tijd vrij te maken voor andere dingen dan Nina door deze week te slepen.
De psycholoog heeft ons, na een aantal gesprekken, aangeraden Nina vooral veel afleiding te bieden tijdens deze dagen. Vóór de dexa-week bedenken we samen activiteiten waar Nina naar uit kan kijken. Ze denkt goed mee in wat we samen bijvoorbeeld gaan koken en waar we eventueel heen kunnen gaan. Op die manier is er minder kans dat ze teveel afglijdt.

Afgelopen maandag heeft ze weer een behoorlijke chemo cocktail toegediend gekregen in Rotterdam, met als toetje 5 dagen een stootkuur dexamethason.
En dus zijn we na maandag in Rotterdam flink in de weer geweest om die dexa dagen te overbruggen.
Allereerst had ik een verrassing voor Nina georganiseerd: zanger/rapper Duran kwam Nina opzoeken in het ziekenhuis.
Ze was helemaal in de wolken zo blij! Hij gaf haar een knuffelbeer en een ballon. Maar het belangrijkste: hij was daar, speciaal voor Nina!
Ze was zo ontzettend blij!

Dinsdag zijn we met de rolstoel naar Tilburg centrum geweest. Naar de winterkermis. Daarna hebben we lekker gegeten bij MOJO. 's Avonds kickte de medicijnen er echt in.. :-(
Woensdag zijn we weer naar Tilburg gegaan om ergens te lunchen en daarna hebben we baantjes gezwommen in het zwembad.
Donderdag (vandaag) zijn we na een zware ochtend 's middags naar 's-Hertogenbosch geweest, beetje winkelen. Daarna hebben we thuis gegeten en zijn we aansluitend naar de bioscoop geweest en daarna hebben we nog even bijgekletst met mijn lieve vriendin Brigitte.

Het is inmiddels alweer na middernacht en Nina ligt in bed.
Op zich verloopt deze dexa-week redelijk, tot nu toe.
Nina had gisterenavond en vanochtend even een flinke dip (hard huilen, willen stoppen met de behandeling enz.) maar verder valt het eigenlijk wel mee.
Vanavond had ze nog een flinke bloedneus dus ik denk dat de verhoogde chemo' s nu ook haar bloedplaatjes omlaag halen.
Oh, wat ik nog niet schreef: Tycho en Olivier zijn deze week op vakantie in Marokko. Op kamelen rijden. Super spannend en heel indrukwekkend. Ik ben erg blij voor hen dat ze daar nu zijn, ik zal echter ook heel blij zijn als ze weer terug zijn. Zondag mogen we hen ophalen van het vliegveld!

Goed, ik heb verder geen clou of hoogte/dieptepunten.
Ik ben gewoon moe en Nina ligt gewoon in bed en ik ga zo gewoon slapen.
Dat is het ja.
Morgen weer een dag.
En hier zijn nog wat foto's !Rechts:
Kerst! Oh nee, dit was vlak voor kerst. We waren bij mijn schoonzus en hebben daar lekker gegeten. Nina voelt zich heerlijk in de keuken!


En hier onder zie je het welbekende Carnaval Festival in de Efteling. Op eerste kerstdag hebben we ons daar erg vermaakt, samen met vrienden en hun kinderen.
Hun zoontje is 4 jaar en heeft net als Nina de diagnose acute leukemie. Ze wonen een paar straten verderop. Het is eigenlijk bizar, maar ja. Het is zo.

 En hier zie je Nina wederom in de keuken! 
Zij was de chef-kok op tweede kerstdag.