dinsdag 16 mei 2017

chemo

Inmiddels in Nina weer thuis uit het ziekenhuis. Afgelopen vrijdag mocht ze met ontslag.
Haar bloedwaarden waren nog laag en de pijn aanzienlijk, maar met voldoende pijnstillers en medicatie kon ze dan toch naar huis!
We hadden aardig wat werk om de kamer te verlaten, er hingen een heleboel kaartjes en tekeningen!

Het weekend was heerlijk. Thuis een beetje aanklooien en moederdag vieren.
Klokslag 07.00 stonden ze met koffie, aardbeien en kadootjes aan mijn bed (Tycho had niet in de gaten dat het nog zo vroeg was...)
Van Olivier kreeg ik een knutselwerk met een gedicht "lieve mama, ik vind het fijn om met je te" Ik vroeg natuurlijk wat daar nog achter zou moeten staan. Olivier zei "knuffelen, maar dat is best een moeilijk woord"

Van Nina kreeg ik lavendel voor in bad, een chocoladehart en een mooi kaartje. Dat ik de liefste moeder ben, dat ze van me houdt en dat ik altijd zo sterk ben. Lief!
Tycho gaf me oordoppen en een tandenborstel, hij is meer van de praktische kadootjes ;-)
Ik ben verwend op moederdag!

Gisteren was het maandag en zijn we opnieuw naar het ziekenhuis geweest, maar dan in Rotterdam.
Na bloedonderzoek bleek dat Nina's beenmerg nog steeds niet veel actie vertoont. Ze herstelt maar langzaam, de weerstand is nog steeds ontzettend laag.
Ze heeft dan ook niet de volle mep chemo gekregen. Wel is de dexa week weer van start gegaan.
Komende maandag gaan we opnieuw naar Rotterdam om een en ander te bespreken.
De vorige keer is er namelijk teveel chemo gegeven (opgehoogd naar 150%) en dat is voor Nina's beenmeeg een te zware klap geweest.
We gaan met de oncoloog bespreken hoe we de bloedwaarden meer constant kunnen houden zodat Nina haar leven weer beetje bij beetje kan oppakken.
Wanneer die waarden namelijk enigszins constant zijn, heeft ze nog wat weerstand en zal ze minder moe zijn en minder snel een infectie oplopen. Ook heeft ze dan minder kans op bloedingen.Kortom, dan kan ze wat vaker naar school en haar sociale leven weer wat opbouwen.

Die kanjerketting blijft leuk om de infuuspaal mee te versieren
Volgende week dus een goed gesprek. Deze week nog even afzien, dexa in combinatie met deze warmte is vreselijk, aldus Nina.Onszelf bezig houden in het ziekenhuis lukt aardig


En zo laat je je haren wassen als je PAC aangesloten zit en niet nat mag worden :-)