woensdag 21 februari 2018

Heel gewoonHeel raar eigenlijk, maar we hebben geen afkickverschijnselen, geen emotionele instort-momenten, geen trauma's en geen angsten. 
Misschien is het besef er nog niet en komt de verwerking later. 
Misschien vermijden we die gevoelens of beter: zijn ze er dus gewoon helemaal niet!
Ik heb dit blog in Word overgezet en laten inbinden tot een boek. Ik heb het kado gegeven aan Nina en aan mijn ouders.
En voor ons zelf natuurlijk, ik lees elke avond een stuk.  
Soms komen er tranen bij het lezen van bepaalde passages, maar dat lijkt me allemaal heel normaal. Het zijn ook bizarre situaties waar we ons in bevonden. Verdrietig en onzeker ook, maar we zijn er goed doorheen gekomen.

Het gaat eigenlijk heel goed met ons allemaal. We zijn blij dat het voorbij is en we genieten weer van gewone dingen.
Nina gaat weer op de fiets naar school (halve dagen) en er is geen onrust meer met betrekking tot lage of hoge bloedwaarden, nare chemo's en de vele afspraken in het ziekenhuis. Of onverwachte ziekenhuistoestanden.
Het enige kleine minpuntje is 2x per dag zo'n stomme spuit. 
Deze krijgt ze de komende 2 maanden nog. Maar dat is peanuts in vergelijking tot wat we de afgelopen 2 jaar hebben meegemaakt.

Nina heeft op 5 maart haar eerste controle in het Sophia kinderziekenhuis. Ze zal voorlopig elke 6 weken op controle gaan. We gaan er vanuit dat de leukemie niet terug komt.

Ik zal hierna nog één keer iets op de blog zetten: een laatste filmpje van Sanquin. Zij komen binnenkort nog een keer filmen om te laten zien hoe het nu met Nina gaat. Zodra dat filmpje online gaat, zal ik het hier delen.
Daarna is het klaar met schrijven op deze pagina.
Ik zal pas weer iets gaan schrijven als het opnieuw foute boel blijkt te zijn, maar daar gaan we niet vanuit.
Nina werkt ook aan een boek, echt geschreven vanuit haar eigen beleving. Dat boek willen we als het straks af is graag aanbieden bij een uitgever, wie weet! De taal waarin het geschreven is, is echt vanuit een tiener. Prachtig, soms bikkelhard maar levensecht. Inclusief woorden die je op deze pagina niet tegengekomen bent :-) 

Hieronder een paar fotootjes die ik kreeg van vrienden/ familie die hun potje geluk hebben laten uitkomen!
Leuk!