donderdag 14 april 2016

En hoe het nu gaat:

Nina heeft wederom een chemo-pauze van een week.
Komende maandag gaan we naar het Sophia voor een CPM chemo. Daarmee zullen we deel 1B afsluiten van het protocol ALL11.
Hierna (over 2 weken schat ik) volgt een belangrijk onderzoek, de beenmergpunctie die ons gaat vertellen of de chemo's hun werk naar behoren hebben kunnen doen.
Aan de hand van die uitslag wordt bepaald of Nina in standard, medium of high risk zal verder gaan.
We hopen, duimen enz voor de standaard risico groep, dat zou betekenen dat het goed gaat met Nina en dat de behandelingen minder zwaar worden de komende 1,5 jaar.
Maar we wachten het af.

Na dit deel komt deel 1M. Dat betekent dat Nina over een week of 3 gaat beginnen met een periode van zo'n 2 maanden waarin ze steeds 3 dagen opgenomen wordt in het ziekenhuis voor een zware 24-uurs chemo en daarna 10 dagen thuis mag herstellen.

Ze is de afgelopen tijd veel vocht vast gaan houden en daar baalt ze erg van. Dat vocht maakt dat ze er wat voller uitziet.
Ze heeft momenteel hele lage bloedwaarden -vandaar de pauze nu-  en heeft veel petechia (ja, van die kleine blauwe plekjes over haar hele lichaam).
Verder voelt ze zich redelijk goed, met tussendoor periodes dat ze zich echt helemáál niet goed voelt. Het blijft een achtbaan, zowel op grote als op kleine schaal.
En nu is het lekker weer, dus ik denk dat we zo maar eens op pad gaan! Pauze is pauze!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten