dinsdag 16 januari 2018

En dat was de laatste chemo!..... Onee, toch niet.

Ja, het was hier weer onwaarschijnlijk chaotisch allemaal.
Het lijkt wel alsof het met de dag erger wordt.
Afgelopen weekend kreeg ik een berichtje van stichting Signaal dat er een leuke verrassing voor Nina was geregeld. Op dinsdag 16 januari zou de laatste chemo zijn (in mijn hoofd dan) en om 9 uur 's ochtends zou hier dus die grote verrassing verschijnen. Inclusief vriendinnetje van Nina die voor de gelegenheid vrij kreeg en mee zou gaan.

Omdat ik even wilde checken hoe laat Nina die dinsdag eigenlijk precies verwacht zou worden (want ik was het afsprakenkaartje kwijt) belde ik maandagochtend rond 9.30 de oncologie poli even.
"Hallo, met de moeder van Nina. Hoe laat moest Nina morgen ook al weer bij jullie zijn?"
"Morgen? Nee, dat is vandaag hoor, hier staat 15 januari om 11.30. Morgen is jullie arts er ook niet, dus het klopt echt."
OMG, om me maar even in Nina's termen te uiten. OMG OMG.
Ik móet die stichting bellen.
Niemand neemt op.
Oké dan mail ik.
Maar wat moest ik doen? Of het voor over een half uurtje ook geregeld kon worden?
Ik mailde dat het morgen sowieso niet door kon gaan en bedacht een ander goed plan.
Komende vrijdag gaan we namelijk naar het mede-behandelend ziekenhuis in Tilburg om daar met koffie en een taartje te vieren dat Nina helemaal klaar is met haar behandeling.
Ze krijgt dan ook de bloemenkraal, dat is de allerlaatste kraal die de kanjerketting afsluit. Daar kijkt Nina natuurlijk al 2 jaar naar uit.
Dus, vrijdag zou zo'n verrassing ook geweldig zijn! Hopelijk gaat dat lukken... ik wacht nog op de definitieve bevestiging van de stichting.

Ik bedacht me dat het leuk zou zijn, om vandaag ná de laatste chemo dan ook maar meteen lekker uit eten te gaan met z'n allen.
Sushi! Dat mocht Nina 2 jaar niet eten en nu ze klaar is zal dat wel weer mogen!

Met mijn moeder en Nina op de achterbank vertrokken we richting Rotterdam.
Op de gang vertelde Nina apetrots dat vandaag de laatste chemo zou zijn.
Nina's arts besloot echter iets anders.
Die vond het verstandiger dat ze de chemopillen nog door zou slikken t/m 22 januari en dat ze op 22 januari toch nog een extra chemo krijgt door het infuus.
Ja... en dan ga ik natuurlijk niet zeggen dat dat helaas niet zal gaan omdat we vrijdag de bloemenkraal op gaan halen, zondag Nina haar einde-chemo feestje viert en we vanavond uit eten zouden gaan om de laatste chemo te vieren.
"Oooh, wat jammer, dat wordt dan vanavond nog geen sushi Nina!" zei ik.
"Nou" zei de arts...
"sushi met rauwe vis mag echt pas als de antibiotica stopt en dat is pas over 3 maanden. Maar goed, we nemen een middenweg. Over 2 maanden mag je van mij sushi eten."

Na die toch wel wat teleurstellende berichten verwerkt te hebben, kregen we ook nog de mededeling dat de spuiten nog minstens 3 maanden door moeten gaan. Gewoon 2 keer per dag.
Over op pillen gaat helaas nog niet.
Nou, dat kan er ook nog wel bij.

We hebben maar gewoon besloten dat die bloemenkraal er vrijdag komt. Wij gaan vrijdag daar een feestje vieren!
Die stichting ziet me aankomen... 'ja dinsdag, oh nee liever maandag, dan graag vrijdag en nu dan toch liever op maandag de 22ste').
Ook Nina's einde-chemo-feest gaat gewoon door. Dat mag toch ook wel? Ondanks dat de laatste chemo 1 dag daarna pas is?
Die maandag de 22ste wordt dan wel een schraal dagje, haha, maar dan gaan we toch gewoon lekker vegetarische sushi eten? Lekker!


1 opmerking:

  1. Ja dat feestje mag!!! We gaan t heerlijk vieren met zn allen!!! Wat vertel je alles toch heerlijk suus, ben blij dat wij mee mogen feesten!!!! Tot vandaag!!! Nog 24 uur volhouden!!! Xx buufke

    BeantwoordenVerwijderen